Szomori Tánccsoport

frissítve több mint 2 évvel ezelőtt

Leírás

A Szomori Hagyományőrző Egyesület gyermek, ifjúsági és felnőtt tánccsoportja.


Cégleírás
A Szomori Hagyományőrző Egyesület 1995-ben alakult. Az akkori időkben egy 16 tagú ifjúsági zenekart működtettünk, egykori tagjai alapították a mostani, országszerte híres Szomor Sramli zenekart. Nem sokkal később egy 12 tagú gyermek táncegyüttest hoztunk létre. Ezekkel a gyerekekkel felléptünk Ausztriában, Németországban, Nyugat-Magyarországon (Bükfürdő), és számtalan egyéb belföldi helyszínen. Jelenleg egy hasonlóan jó hírnévnek örvendő felnőtt tánccsoport működik, melyben az egykori gyermek tánccsoport több tagja is szerepel. Ez a tánccsoport 2002-ban alakult, jelenleg 8 pár táncol benne.
A táncokat Krupánszki Lajosné Marika tanítja be, hagyományos koreográfiái mindenütt nagy sikert aratnak. A tánccsoport a tavaszi és őszi "főszezonban" gyakorlatilag minden hétvégén fellép, idén voltunk többek között Kisbéren, Környén, Tatabányán (több ízben), Bajnán, Gyermelyen, Pilisvörösváron, Dunaszentmiklóson, Bajon és Szomoron. Fellépést vállalunk falunapokon, zenei fesztiválokon, táncos illetve nemzetiségi találkozókon stb. Augusztus közepén egy gyermek tánctábort szerveztünk. A tábor célja a német nemzetiségi tánckultúra megismertetése volt.
A zárónapon a gyerekek a szomori sportcsarnokban színpadképes produkciót mutattak be szüleik előtt. Több szülő részéről felmerült az igény, hogy a jól sikerült produkciót máshol, szélesebb közönség előtt is megismételhetnénk. A Szomori Hagyományőrző Egyesület elnöksége támogatja ezt az ötletet, és ennek megvalósulása érdekében gyermek tánccsoport megalakításába kezdtünk. Ebbe a tánccsoportba továbbra is várjuk táncos kedvű gyerekek jelentkezését. A Szomori Hagyományőrző Egyesület elnöksége: Szük Árpád elnök, Hauszknecht Ádám alelnök és Sós József elnökségi tag.
Kulcsszavak:
Táncoktatás, Fellépés, Tánccsoportok, Nemzetiségi, Német, Műsor, Gyermek tánccsoport
Szolgáltatási helyek
Országos
Irodánkban beszélt nyelvek
Német, Angol
Fizetési lehetőségek
 • Készpénz
  Készpénz
 • Banki átutalás
  Banki átutalás
Szomori Tánccsoport a következő kategóriákban szerepel:

Vélemény

Legyen Ön az első, aki elmondja véleményét az alábbi cégről: Szomori Tánccsoport

Ossza meg tapasztalatait másokkal is!

Kapcsolattartó személyek

Hauszknecht Ádám
Vezetőség

Üzenet küldése

30/226-9479

  Vásároljon Prémium Tagságot
  Facebook

  Hasonló cégek a közelben

  1. Nyárfás U. 2
   2072  Zsámbék
   (23) 919 100
  2. RÁKÓCZI FERENC ÚT 16/B
   2065  Mány
   0036203782573
  3. BARSI JÓZSEF UTCA 31.
   2060  Bicske
   22-261-181
  4. A közelben lévő hasonló cégek térkép nézete